MASHUP FACTS


Geen tijd geen tijd……….
september 30, 2008, 10:52 pm
Filed under: mashup

Druk druk druk……………………..maar toch snel even een mashup. Vrijdag hoorde je Carl Douglas gemixt met the spindoctors al voorbij komen in de vrijdagmiddagmix. Deze mash van DJ Gauffie mag er ook zijn. Hij gebruikte ook de vocalen van Carl Douglas samen met de Scissor Sisters en Wham……  een lekkere mash.

DJ Gauffie

 

listen here  DJ Gauffie / Kung Fu Dancing

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Omdat ik die mix – two kungfu princes – in de vrijdagmiddagmix hoorde, ben ik op zoek gegaan naar een betere MP3 versie dan die ik van de radio heb geplukt. En zo kwam ik op deze blog terecht.

Ik ben lid van de band MG Hotbuttered en wij zijn volgens mij een van de weinigen – zo niet de enige – die mashup muziek LIVE spelen. We hebben wat mashup’s geleend – bv back to life (mashup van for once in my life v stevie wonder samen met back to black) zie youtube en rapture riders, ook via YouTube gevonden. Maar het merendeel hebben we zelf in elkaar gezet.

Het voordeel van het live spelen is dat je makkelijker kan sleutelen aan de nummers, bv het aanpassen van het tempo en de toonhoogte / toonsoort. Het vergt wel technische kennis van de muzikanten, maar dat zit bij de bandleden wel snor. De reactie bij optredens zijn goed: origineel, herkenbaar, verassend, maar vooral vernieuwend binnen het kader van het spelen van covers.

Onze insteek is funk met een rock-randje. Stevig en toch dansbaar.

Zijn er nog meer bands die dit doen ? Tips voor mashups zjin welkom !

Reactie door mghotbuttered
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: